De organisatie van de Lichtjesroute stimuleert bezoekers al jaren om de Lichtjesroute op de fiets te rijden. Dit jaar is het fietsen van de route nóg aantrekkelijker geworden. Enkele trajecten zijn namelijk alleen met de fiets te bekijken als gevolg van omleidingen in de stad. Zo zijn de Vestdijk en ook de Zwaanstraat voor fietsers nog toegankelijk en sfeervol verlicht met ornamenten en projecten.

Belevenissen tijdens de Lichtjesroute Fietsavond

Om de fietsavond wat extra sfeer te geven zijn er op diverse plaatsen dingen te beleven. In vlokhoven treedt naast de Drumband Eckartdal ook het fameuse La Bonne Ésperance op, een enorme groep fantastische zangers verbreekt de stilte met hun heldere klanken.

Bij de Hendrik de Keyzervijver zal PSV mascotte Phoxy aan het begin van de avond de bezoekers, en vanzelfsprekend vooral de kinderen, hartelijk welkom heten. Dus bring een fototoestel mee voor die unieke foto met de mascotte van onze trots.

Op de basis van de Lichtjesroute aan de Pastoriestraat wordt de avond gevuld door het Woenels Muziekcorps en aangezien de Lichtjesroute buitengewoon aantrekkelijk is voor de vele expats in onze stad, die op dit punt buitengewoon goed onze traditie overnemen, wordt de rest van de avond door de Expat groep “Music with Strangers” verzorgd met bijdragen uit alle windstreken.

En niet te vergeten het Burghplein waar Muziekkompas, een samenwerkingsverband tussen PopEI en de niet commerciële muziekscholen, een indruk geeft van het talent in deze stad. Daar waar mensen als Peter Koelewijn, Lennie Kuhr, Harry van Hoof, Frits Spits vandaan komen is het muziekgen alom aanwezig. Dit jaar wordt het geheel letterlijk verwamd door de Stratumse Scouting middels grote vuurkorven waarin marshmallows gesmolten kunnen worden…..die daarna heerlijk zullen smaken.

Lichtjesroute Fietsavond op 22 september

De Lichtjesroute Fietsavond vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 september.  Op 4 locaties verspreid over de route wordt tussen 19.00u en 22.00u muziek gemaakt en kunnen fietsers gratis ranja, thee en koffie krijgen. De opstapplaatsen zijn: De Pastoriestraat/Kloosterdreef, Veelakker/Vlokhovenseweg, De Eendjesvijver en het Burghplein.

Recent Posts