Voor Eindhoven hoort de jaarlijkse Lichtjesroute in september er gewoon bij. Van organiseren tot en met ontwerpen, van bouwen tot en met demonteren, van onderhoud tot en met innovatie: alles gebeurt door vrijwilligers. Afgelopen jaar hebben we, gedwongen door corona, veel minder tijd en aandacht aan onze lichtprojecten en ornamenten kunnen geven dan ons lief was. Maar we waren vooral blij dat ons evenement tóch door kon gaan en zo de donkere dagen nog deden oplichten. Dit jaar worden we opnieuw geconfronteerd met minder uren en beschikbare tijd en daarom zijn we begonnen om actief vrijwilligers te werven. Vele handen maken immers licht werk.

Ben jij handig met elektriciteit, houd je van een ‘stukje’ schilderen, loop jij warm voor een priegelklus, heb jij geen hoogtevrees, kun je uit de voeten met en in een hoogwerker of ben jij helemaal thuis in programmeren (om maar een paar taken te noemen) en ben jij bereid hier wekelijks een paar uur – rond augustus en september loopt dat aantal uren vanzelfsprekend op – tijd aan te besteden? Ook als je niet handig bent (je kunt meer dan je denkt is onze ervaring), dan nog zijn er voldoende taken waar jij wel met plezier aan kunt werken.

Wat krijg je terug je ervoor terug? Veel: we hebben jaarlijks een gezellige BBQ voor alle vrijwilligers met hun partner. Elk jaar worden deze partners zelf ook op passende wijze bedankt en in onze werkplaats ís er altijd iets te eten en te drinken voor onze harde werkers.

Geïnteresseerd? Stuur snel een bericht naar vrijwilligers@lichtjesroute.org: de afspraak is dan snel gemaakt!

Recent Posts